preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Matematika

Kutak za roditelje

Eko škola

     

Foto galerija

 

personnagesdivers0941.gif

Vijesti iz naše škole

DAN RUŽIČASTIH MAJICA - Najviše glasova osvojio tim naše škole!

Posljednje srijede u veljači širom svijeta obilježava se Dan ružičastih majica, a od 2017. godine u Hrvatskoj je taj dan proglašen i Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Ove godine je Policijska uprava istarska organizirala natječaj za učenike šestih razreda osnovnih škola na temu  Dan ružičastih majica. Na natječaj je pristiglo 38 video uradaka iz cijele Istre, a između ostalog i rad učenica 6.b razreda (Kijare Flego, Erin Marmilić i Nine Tirello) naše škole pod mentorstvom razrednice Martine Brojan

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 24. 2. 2021. 14:15

OBILJEŽILI SMO DAN RUŽIČASTIH MAJICA

I nosili smo! Posljednje srijede u veljači, kao i toliko puta do sada, na razne smo načine obojali školu u ružičasto te tako obilježili Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja i Dan ružičastih majica.

No, ne radi se samo o posljednjoj srijedi u veljači ili jednom danu u godini. Problem vršnjačkog nasilja je danas sve prisutniji među djecom školske dobi, a o njemu se intenzivnije govori jer je upravo cilj osvijestiti da vršnjačko nasilje postoji, da je tu, među nama. U raznim oblicima. Osvijestiti da nije u redu da u današnje vrijeme dijete doživljava nasilje ili da se ne osjeća dobro u grupi svojih vršnjaka jer je doživjelo neko neugodno iskustvo. Osvijestiti što sve možemo poduzeti kako bi spriječili vršnjačko nasilje. Osvijestiti što trebamo raditi kako niti jedno dijete ne bi došlo u situaciju da svoje potrebe zadovoljava nasiljem prema drugom djetetu. Osvijestiti da smo tu da pomognemo ako vidimo da netko doživaljava nasilje. To je dug i težak put. U današnje vrijeme. 

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 24. 2. 2021. 16:00

Maškare u našoj školi

 

Zadnji dan karnevalskog veselja u našoj je školi protekao u obilju šarenih i maštovitih kostima. Poštujući epidemiološke mjere, u svojim učionicama, u plesu i zabavi učenici su na primjeren način proslavili završetak karnevala.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Marinković  datum: 16. 2. 2021. 18:19

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOGA DANA DARIVANJA KNJIGOM

 

"ČITAM, DAM, SRETAN SAM - SVOJU KNJIGU DARUJ I TUĐE SRCE OBRADUJ“ 

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se  14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, pomažete potrebitima te činite dobro djelo što je ujedno i cilj Međunarodnog dana darivanja knjiga.                                                                                     

                                                                                                            

 

U školskoj knjižnici  moći ćete u pripremljenu kutiju staviti dječje knjige ili slikovnice koje ste  prerasli  i darovati ih drugoj djeci. 

Akcija darivanja knjiga ili slikovnica provodit će se od 15. do 25. veljače 2021. 

  „Daruj- obraduj!“ 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Marinković  datum: 15. 2. 2021. 15:18

Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu - NOVO!

Poštovani roditelji!

Obavještavamo vas kako će se i ove godine provoditi projekt Zaklade "Hrvatska za djecu" sufinanciranja školske prehrane u školskoj godini 2020./2021.

Sufinancira se jedan školski obrok dnevno po djetetu u iz nosu od 5,50 kn za svaki nastavni  dan školske godine 2020./2021. Roditelji koji su sami financirali školsku prehranu od  početka školske godine 2020./2021. do potpisivanja ugovora imaju pravo ostvariti proporcionalni povrat novaca za dosad ostvarene troškove, a roditelji koji nisu imali takve troškove mogu od dana potpisa ugovora do kraja školske godine 2020./2021. ostvariti pravo na sufinanciranje ukoliko dokaznom dokumentacijom dokažu da ispunjavaju propisane uvjete.

ROK ZA DOSTAVU DOKUMENTACIJE U ŠKOLU JE PONEDJELJAK - 22. 2. 2021. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 15. 2. 2021. 12:52

Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije o modelu odvijanja nastave

Poštovani roditelji i učenici!

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. od 15. do 22. veljače 2021. godine. 

Od 15. veljače 2021. godine na nastavu, u školu, se vraćaju viši razredi osnovne škole. 

Slikovni rezultat za children in class clip

Cijelu odluku pročitajte OVDJE. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Činko  datum: 11. 2. 2021. 12:43

Akcija prikupljanja sitnog elektroničkog otpada

Dragi roditelji, učenici i djelatnici škole, 

s obzirom da je EE otpad klasificiran kao opasan otpad, on se iz kućanstava i gospodarstaa mora sakupljati i odvoziti odvojeno od ostalog otpada.

Pozivamo vas da nam se pridružite u akciji prikupljanja sitnog elektorničkog otpada koja će se održati od 1. do 26. veljače 2021. u holu škole. 

Slikovni rezultat za e- otpad

Prikuplja se sitni elektonički otpad kao što su: mobiteli, punjači, žarulje, tableti, laptopi, dijelovi računala, mali kućanski aparati, kabeli, cd-i....

Naviku usvojimo i elektronički otpad odvojimo!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Činko  datum: 5. 2. 2021. 21:03

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID”

Dragi učenici i poštovani roditelji!

Središnji ured za demografiju i mlade Republike Hrvatske  pripremio je brošuru BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju, a pročitati ih možete ovdje:

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 30. 1. 2021. 15:11

Odluka o načinu odvijanja nastave od 1.veljače do 15. veljače 2021.

Temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u  suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. Polugodištu školske godine 2020./2021.  – od 1. do 15. veljače 2021. godine kako slijedi:

 

Model A - učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda)

Model C – učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)  i učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola

Premium Vector | Kids home schooling concept. online education at home in  the middle of corona pandemic. little boyusing laptop for online school in  new normal era. flat style isolated on white

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Činko  datum: 28. 1. 2021. 20:23

Početak drugog polugodišta 2. dio

Dragi naši učenici, poštovani roditelji!

Nakon produljenog odmora, u ponedjeljak 18. siječnja 2021. počinje drugo polugodište ove školske godine. Ovi praznici su bili ponešto drugačiji od onih na koje smo navikli prijašnjih godina. Naime, svi smo bili zatečeni vijestima koje su stizale iz središnjeg dijela naše domovine, iz Sisačko-moslavačke županije koju je krajem prošle godine zadesio katastrofalan potres.

 

Otkada smo saznali te tužne vijesti, pripremamo se kako bismo i mi, kao škola, pomogli onima kojima je u ovom trenutku pomoć potrebna. Stoga smo stalno u kontaktu s Gradskim društvom Crvenog križa Buzet s čijim djelatnicima dogovaramo određene aktivnosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Marinković  datum: 15. 1. 2021. 21:11

Početak drugog polugodišta 1. dio - VAŽNA OBAVIJEST

Odlukom Stožera civilne zaštite Istarske županije  u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti i očuvanja zdravlja učenika i njihovih obitelji  od 18. do 31. siječnja 2021. nastava u osnovnim školama Istarske županije  održavat će se na sljedeći način:

- RAZREDNA NASTAVA (od prvog do četvrtog razreda i PO)  prema MODELU A- nastava u školi

- PREDMETNA NASTAVA (od petog do osmog razreda) prema MODELU C- nastava na daljinu

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Marinković  datum: 14. 1. 2021. 21:26

Učionica u prirodi… završetak projekta

Stigli smo do završetka provedbe projekta “Učionice u prirodi“.

U posljednjih nekoliko tjedana, u kombinaciji virtualne nastave i nastave uživo, nekolicina učenika 3. b i 7. b razreda uspjela je ocrtati drvene stolove. Učenici 7. b razreda i članovi likovne skupine Street Art te skupine Murali ukrasili su tridesetak jastučića koje su nam sašile vrijedne ruke krojačice Irene Petohleb. 

U doba ograničenih aktivnosti i ograničenih mogućnosti za klasično odvijanje nastave, ova će nam učionica uvelike pomoći i poslužiti za rad u skladu s epidemiološkim mjerama.

 

Velika hvala svima koji su sudjelovali u provedbi ovog projekta te se nadam da ćemo u proljeće moći organizirati svečano otvorenje i pozvati sve sudionike koje su bili dio ove lijepe priče!

Slađana Katarinčić

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Marinković  datum: 22. 12. 2020. 18:09

Božićna čestitka korisnicima Doma za starije osobe u Buzetu

Jučer, 16. prosinca, učenici produženog boravka su jednostavnom gestom odlučili razveseliti korisnike i djelatnike buzetskog Doma za starije osobe.

 

Pjesmom s brežuljka, a potom i parkirališta poželjeli su im uljepšati ove teške dane, a po reakcijama svih prisutnih, u tome su i uspjeli. Emocija je bilo raznih: sreće, tuge, nostalgije, uzbuđenja, ponosa...
 

 

Nadamo se da će doživljene emocije pamtiti još dugo, dugo.
Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Marinković  datum: 17. 12. 2020. 10:46

Projekt „Škole ud enbot“

U našoj Školi od početka ove školske godine započelo se s radom na projektu „Škole ud enbot“.
Projekt se provodi u MŠ Buzet te PŠ Vrhu, Roču i Lanišću kroz različite aktivnosti Jedna od planiranih, a ujedno i prva aktivnost bila je izrada kalendara za 2021. godinu.

Na Buzeštini je u prošlosti bilo preko 30 zgrada u kojima se održavala nastava. Neke još danas prkose vremenu, neke su prenamijenjene, a neke ne postoje. Da bi se prisjetili tih davnih dana kada su naši djedovi i bake išli u te škole, za početak smo krenuli u pronalaženje tih zgrada, pisanih tragova i fotografija iz tih dana, a onda i fotografiranje te uspoređivanje stanja iz prošlosti i sadašnjosti.
Kalendar krase likovni radovi učenika naše škole, izrađeni u crtačkoj likovnoj tehnici- flomaster, a nastali su nakon fotografiranja školskih zgrada u kojima se nekada održavala nastava te zgrada u kojima je danas.
Kalendari su tiskani u većem broju pa se zainteresirani građani, za nabavu svog primjerka, mogu obratiti školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Činko  datum: 10. 12. 2020. 09:13

Obavijest o korištenju Sportske dvorane u popodnevnim satima

Poštovani korisnici sportske dvorane obavještavamo vas da je u popodnevnim satima svaki sportski klub odgovoran za pridržavanje epidemioloških mjera (čiščenja, dezinfekcije itd.) u dvorani.

Napominjemo da su i dalje na snazi upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Skolske_sportske_dvorane_18_09.pdf.

File:Jf;fhjk;sfdbkdfl'b.jpg - Wikimedia Commons

Škola snosi odgovornost samo za organizaciju održavanja nastave iz predmeta TZK u jutarnjim satima sukladno rasporedu sati.

 

 Ravnateljica:

Jadranka Bartolić Muzica, prof.

Službenu obavijest preuzmite ovdje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 10. 2020. 14:14

Projekt „Učionica u prirodi"

 

 

Projekt „Učionica u prirodi", za koju je SŠ Buzet s partnerom OŠ „Vazmoslav Gržalja" dobila nepovratna sredstva Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva na Natječaju za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“, nastavlja s radom.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Marinković  datum: 16. 10. 2020. 17:45
» Arhiva naših vijesti    
 

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


ZA RODITELJE

Planirani termini za informacije s roditeljima


VOZNI RED AUTOBUSA

KLIKNI NA SLIKU: 


Preporuke Ministarstva

Preporuke Ministarstva zdravstva


Popisi udžbenika 2020./2021.

POPISI UDŽBENIKA I DODATNOG MATERIJALA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

privitak 1.    privitak 2.   privitak 3.


RASPORED ZVONA - BUZET


 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2014.

Ukupno: 143694
Ovaj mjesec: 387
Ovaj tjedan: 387
Danas: 1
preskoči na navigaciju