preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
VIJESTI IZ NAŠE ŠKOLE

Razgovor s Gradonačelnikom

 

U srijedu, 4. listopada 2017. godine našu je školu posjetio gradonačelnik Grada Buzeta, gospodin Siniša Žulić sa zamjenicom gospođom Anom Pernić.


Nakon susreta s učenicima područnih škola u Vrhu i Roču, gradonačelnik se u sklopu aktivnosti ovogodišnjeg Dječjeg tjedna susreo i s buzetskim osmašima. Razgovor je započeo neformalnim i opetovanim pitanjima koje učenici postavljaju iz godine u godinu, a tiču se autobusne linije za Stari grad ili pak postavljanje reflektora na stadionu. Tijekom tog školskog sata u knjižnici matične škole u nastavku se raspravljalo i o ozbiljnijim temama, a posebice o budućnosti koja učenike čeka u Buzetu.

S obzirom da su pri kraju osnovnoškolskog obrazovanja i da ih čekaju upisi u srednje škole, Gradonačelnik je odgovarajući na njihova pitanja naglasio da bi bilo dobro da biraju neka od tehničkih zanimanja. Takva zanimanja su budućnost u svim sredinama, pa tako i u buzetskoj. Završivši tehničku školu učenicima se pružaju široke mogućnosti zapošljavanja i daljnjeg školovanja. Zamjenica gradonačelnika je posebno izdvojila i činjenicu da se u Buzetu pojavio manjak medicinskih sestara odnosno  medicinskih tehničara.

Tijekom razgovora istaknut je nedostatak sadržaja za mlade, posebno u dane vikenda (klub mladih, kino, prostori za druženje i sl.).

Gradonačelnik i njegova zamjenica su prilikom posjeta našoj školi darovali vrijedan dar na kojem smo im vrlo zahvalni. Jedna od knjiga koje su naši gosti donirali je i pretisak Buzetskog statuta iz 1435. godine iz koje je Gradonačelnik pročitao nekoliko zanimljivih propisa što su učenici sa zanimanjem poporatili.

Na kraju razgovora Gradonačelnik je svim osmašima uputio dobre želje za uspješan upis u srednju školu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Marinković   datum: 5. 10. 2017.
preskoči na navigaciju