preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
VIJESTI IZ NAŠE ŠKOLE

Obilježili smo Međunarodni dan invalida

Međunarodni dan invalida svake se godine obilježava 3. prosinca, pa smo ove godine taj značajan dan obilježili susretom s Društvom invalida iz Buzeta .

Delegacija Društva invalida iz Buzeta gostovala je u našoj školi 29. 11. 2017. u sastavu Mladen Jurada, Ankica Prodan i Ferid Mačković.

Predavanje je održano u prostoru školske knjižnice za učenike 7-ih i 8-ih razreda.

 


Gđa Ankica Prodan upoznala je učenike s uzrocima invaliditeta, te s brojem članova Društva invalida Buzet. Govorila je da je danas prihvaćanje osoba s invaliditetom ipak bolje nego prije samo desetak godina. Rekla je da su te osobe sve više integrirane u društvo , ali da se još uvijek susreću s raznim barijerama ,te je u Buzetu otežan pristup zgradama nekih važnih institucija npr. gradskoj upravi, katastru, policiji,…

Gosp. Mladen Jurada  upoznao je učenike sa svojim sportskim uspjesima, koji su zaista veliki, jer je u svojoj sportskoj karijeri postigao uspjeh od županijskog  prvaka, do člana državne reprezentacije u kategoriji  standard zračna puška –stojeći SH1, disciplini R1. Ove je godine obranio titulu državnog prvaka u toj kategoriji. Naime, on je već  11 godina član streljačke reprezentacije Hrvatske  za osobe s invaliditetom, a deset godina držani prvak u svojoj kategoriji.

Naglasio je učenicima koliko je važno baviti se sportom, a nadasve je važno  biti uporan i ne odustajati od svog cilja u životu.

Članove Udruge uvodno je pozdravila ravnateljica naše škole gđa Jadranka Bartolić Muzica, te gradonačelnik Siniša Žulić.

Bilo je to lijepo i nadasve poučno predavanje u kojem su uživali i ponešto naučili i naši učenici.

Emiliana Blažević Černeka,

edukacijski rehabilitator i učiteljica u posebnom razrednom odjelu

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Marinković   datum: 4. 12. 2017.
preskoči na navigaciju