preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
VIJESTI IZ NAŠE ŠKOLE

Dan ružičastih majica

U drugoj polovici veljače održano je mnogo aktivnosti  u kojima se isticala važnost prevencije nasilničkog ponašanja (predavanja za učitelje i učenike, radionice za učenike i roditelje ...)

Uoči Dana ružičastih majica, u utorak, 27. veljače, učenici 4.a i 4.b razreda su u sklopu UNICEF-ovog programa „Škole za Afriku“,  u akciji prikupljanja sredstava, prodavali magnetiće koje su izradili kako bi naglasili potrebu prevencije nasilja među djecom i mladima. 

Istog dana su uz pomoć Debatnog kluba sudjelovali u debati s tezom Jesu li promatrači vršnjačkog nasilja isto nasilnici?

 

 

U srijedu, 28. veljače 2018. zajedničkim aktivnostima učenika i učitelja obilježen je  ovaj važan dan, Pink Shirt Day ili Dan ružičastih majica. Ovim povodom učenici i učitelji još su jednom istaknuli važnost osvješćivanja nenasilničkog ponašanja među vršnjacima.

 


Dan ružičastih majica dugi se niz godina već tradicionalno obilježava u našoj matičnoj školi i područnim školama. Učenici su u ružičastim majicama formirali „srce“, a fotografija je ovjekovječena u školskom holu nakon velike marende viših razreda, tj. prije 4. školskog sata po rasporedu učenika od 5. do 8. razreda.

Nadamo se da će ovo obilježavanje unaprijediti razmišljanja učenika u našoj školi i da ova fotografija neće ostati samo „lijepa fotografija“, nego prerasti u svojevrsnu poruku u cilju nenasilničkog rješavanja sukoba među učenicima naše škole.

Ovom aktivnošću ukazujemo na potrebu mirnog i razumnog rješavanja sukoba među vršnjacima, na dogovor i razgovor, pozitivno razmišljanje i konstruktivno djelovanje tj. jednostavno poručujemo: „Zaustavimo, spriječimo svaki oblik nasilja u našoj školi.“Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Marinković   datum: 1. 3. 2018.
preskoči na navigaciju