preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
VIJESTI IZ NAŠE ŠKOLE

Jumicar - Program prometne kulture za najmlađe

Danas je bilo veselo i bučno, jer su policijske i vatrogasne sirene  oglašavele  da se  u ovoj školi provodi ”Program prometne kulture za najmlađe”. Program je proveden s učenicima 2. razreda. Najmlađi su imali prilike obići nekoliko radionica koje su uz Jumicar prometni poligon održale službe partneri: PU Istarska-Ured načelnika, PP Buzet, Gradsko društvo crvenog križa Buzet i JVP Buzet.


Dok su se najmlađi okušali u ulozi vozača, djelatnici i volonterke Crvenog križa grada Buzeta: gđa. Mihela Blagonić koja je predvodila svoje volonterke: Mihaelu Božić, Nikolinu Jovanov, Karlu Jakac i Emu Bauer najmlađe su naučili osnovama prve pomoći.

U međuvremenu, u radionici vatrogasaca bilo je živo, djeca su se imala priliku upoznati se sa zanimanjem vatrogasaca, njihovim vozilom i bogatom opremom. JVP Buzet danas su predstavljali: gosp. zapovjednik smjene Draženko Krivičić i vatrogasac vozač Nenad Vrbaški.

Djeca su po prvi puta u životu imala priliku sjesti u pravo policijsko vozilo, upaliti rotacijsko svijetlo i upoznati se sa zanimanjem naše policije. Na sjajno odrađenoj radionici zahvaljujemo se: voditeljici odjela prevencije PU istarske Alici Rosić-Jakupović, zajedno sa kolegom Aleksandrom Šerovićem iz odjela prevencije, kolegama iz PP Buzet Ivi Smoljić i Jasmini Kajin.

Nakon završetka programa gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić, zamjenica gđa. Ana Pernić te pročelnica gđa. Elena Grah Ciliga polaznicima su podijelili i svečana priznanja.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mateja Činko   datum: 16. 10. 2018.
preskoči na navigaciju