preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
PROFESIONALNA ORIJENTACIJA

Naš bivši učenik Marcus Josip Čubrić predstavio osmašima svoju srednju školu

U sklopu profesionalne orijentacije i informiranja učenici 8.a i 8.b razreda su danas iz prve ruke imali priliku saznati više o srednjoj školi koja je  po svom odgojno-obrazovnom programu prepoznatljiva i jedinstvena u Hrvatskoj.  


Zrakoplovnu tehničku škola Rudolfa Perešina Velika Gorica predstavio im je bivši učenik naše škole, PŠ Vrh  Marcus Josip Čubrić.  Od malena su njegova velika ljubav bili zrakoplovi i letenje. Stoga i ne čudi da je upisao tu školu, smjer Zrakoplovni tehničar – ZIM (zrakoplovi i motori). Pored tog smjera, učenici se u Školi obrazuju u smjeru Zrakoplovni tehničar - IRE (instrumenti, radio i elektrooprema) te smjeru Zrakoplovni prometnik.

Marcus je trenutno učenik 2. razreda i u razgovoru s  osmašima približio im je programe, uvjete upisa, praksu, ali i mogućnost nastavka školovanja i usavršavanja nakon završetka škole. Najboljim učenicima omogućeno je dobivanje stipendija od Ministarstva obrane te zapošljavanje u postrojbama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kao zrakoplovnih tehničara na održavanju vojnih zrakoplova.

Zahvaljujemo Marcusu na vrlo zanimljivom susretu i želimo mu uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja!

        Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zdravka Teklić   datum: 24. 5. 2018.
preskoči na navigaciju