preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
VIJESTI

Maškare

Maškare                                                                           


   Mačkare u naša škula

            Saku letu se u škuli storija mačkare. Kada je tu pučjelu nuben ne zna, ali je saku letu se lepje i lepje! Si se mačkaraja, magari anka ono kaj su bili i lani. Neki prideju mačkarani u škula, a neki se mačkaraju pena na velin odmori. Kad fini škula si remo na en kup, prvo naši mužikanti i pusti, pa remo mi. Naši nas Vrhuvci lepo dučakaja, pa nan anka dikaj sturija za  jes i pit. Kantamo, plešemo i se zabavljamo. Lepo je da se tradicija udrži i da se i mi mikini navadimo poć u mačkare. Živio pust!                                                                                              

Lucija, VIII. r.

     Maškare u PŠ Vrh

Već tradicinalno 2. utorka u veljači  učenici PŠ Vrh održavaju maškare. I ove su godine ostali vjerni svome običaju. Donijeli su u školu razne kostime. Kad je nastava završila, maskirali su se u željenu masku, a potom krenuli u središte sela gdje su ih dočekali ljudi dobre volje. Počastili su ih kolačima i sokovima. Bilo je živo i vladalo je veselo raspoloženje. Nakon toga maškare su se vratile u školu gdje su bile nagrađene tri najbolje maske.

                                                                 Noel, VII. r.

 

Pust

    Od mikina jas son u enemu pustu i forto me pijaži . Naš kraj je  poznat pu njemu . Storen je od puno rube u sin kulurima. On se dela forto dugo, al kad se stori je prelep. Pusti vodija  mačkare. Munjeni sa i delaja sake štupidece. Kada skačemo i tresemo s zvoncima na paladiču, se je živu i veselo. Hitaja se na kla, en na drugega, na  hrbatu se nose i šupaju zvuncima na paladiču.  Imaja maske od rube pa niki ne zna ki je.Skoro si pusti nosija  klabuk, al jas ne jer je forto veli i teški. Klabuk se dela od rube, a dikada se dela od dlake dikatere beštije. Jas peran da će pust bit zavajk puznat u našen kraju.

                                                                                                                             Petar,  V. r.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Martina Brojan   datum: 24. 2. 2016.
preskoči na navigaciju