2021-01-15 21:11:11

Početak drugog polugodišta 2. dio

Dragi naši učenici, poštovani roditelji!

Nakon produljenog odmora, u ponedjeljak 18. siječnja 2021. počinje drugo polugodište ove školske godine. Ovi praznici su bili ponešto drugačiji od onih na koje smo navikli prijašnjih godina. Naime, svi smo bili zatečeni vijestima koje su stizale iz središnjeg dijela naše domovine, iz Sisačko-moslavačke županije koju je krajem prošle godine zadesio katastrofalan potres.

 

Otkada smo saznali te tužne vijesti, pripremamo se kako bismo i mi, kao škola, pomogli onima kojima je u ovom trenutku pomoć potrebna. Stoga smo stalno u kontaktu s Gradskim društvom Crvenog križa Buzet s čijim djelatnicima dogovaramo određene aktivnosti.

 

Uslijed tih nesretnih okolnosti u naš kraj je privremeno stiglo nekoliko obitelji sa spomenutog područja. Da bismo im boravak učinili ugodnijim te kako bi barem na trenutak zaboravili na nedaće koje su ih snašle, u suradnji s GDCK Buzet organizirali smo susrete i druženja pridošlih učenica s vršnjacima iz naše škole. Susrete je stručno vodila psihologinja škole.

Svjesni smo da je u ovim vremenima mnogima teško, ali vjerujemo da će sve naše aktivnosti unijeti tračak radosti u živote onih koji nas trebaju.

 

Početkom nastave planirali smo akciju prikupljanja školskog pribora za učenike koji su u potresu puno toga izgubili, no to smo za sada odgodili. Naime, iz više izvora smo dobili informacije da je na stradalo područje stiglo hrane, školskog pribora i ostalih potrepština i više no što je bilo potrebno te da u ovom trenutku ne treba organizirati takve akcije. Naša škola je stupila u kontakt sa školom iz Petrinje koju pohađa jedna od učenica koja trenutno boravi u našem kraju.  Namjera nam je bila pomoć usmjeriti upravo njima, no ravnatelj te škole je također rekao da im za sada ništa nije potrebno. Mi ćemo svakako nastojati akciju organizirati čim nam iz GDCK Buzet jave što bi bilo najpotrebnije za djecu iz Petrinje, Gline ili Siska.

Pored toga, učitelji naše škole su odlučili financijski pomoći jednoj kolegici učiteljici koja živi u gradu Petrinji i kojoj je u potresu teško oštećena kuća te ona sa svojom obitelji više ne može stanovati u njoj.

 

Mi ćemo malo pričekati i pomoći, kako je ravnatelj jedne škole iz Petrinje rekao „onda kad se pogase svjetla reflektora i kad kamere odu iz Petrinje”.

 

Dakle, vidimo se (neki u živo, neki na daljinu) u ponedjeljak 18. siječnja. Kako bismo što spremniji započeli drugo polugodište, a prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, prve sate razrednika posvetit ćemo ovoj temi, a od drugog tjedna nastave provest ćemo vježbe u slučaju ovakvih nepogoda kako bismo bili što sigurniji.


Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja" Buzet