preskoči na sadržaj
KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE?

 

Dragi osmaši! 

Unatoč svemu što se događa te neuobičajenih uvjeta u kojima trenutno pohađate nastavu, pred vama je i razdoblje u kojem ćete morati donijeti odluku o odabiru srednje škole. Radi se o jednoj od najznačajnijih odluka koje donosimo u životu i koja nam određuje kasniji profeisonalni put.

Koju školu odabrati? Za koje zanimanje se odlučiti? Važno je razmisliti o sebi, svojim željama i mogućnostima, razgovarati s roditeljima, prijateljima i stručnjacima te prikupiti što više informacija o svijetu rada u koji uskoro ulazite.

Kako bismo vam pomogli da postanete još sigurniji u svojoj odluci o odabiru srednje škole, ovdje ćemo vam objavljivati korisne informacije koje vam mogu pomoći u tome. 

Iskoristite slobodno vrijeme koje vam je sada na raspolaganju te istražite predložene dostupne izvore. 

Za sva pitanja i nedoumice smo vam na raspolaganju u MS Teams (putem čavrljanja) ili na naše brojeve telefona.

Samo hrabro!

Psihologinja Meri & pedagoginja Zdravka

 

Novosti vezane za ovogodišnje upise u srednje škole

Pravni dokumenti na osnovu kojih se odvija upisni postupak

Upis u I. razred srednje škole obavlja se na osnovu Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole za tekuću školsku godinu te Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole. 

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (NN, 49/2015) možete pogledati OVDJE, a njegovu dopunu iz 2017.g. (NN, 47/2017) OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 11. 5. 2020. 10:07
 


 


Kamo nakon OŠ?
Koju školu želiš upisati nakon OŠ?


preskoči na navigaciju