preskoči na sadržaj
Novosti oko upisa

Još samo dva dana do isteka roka za prijavu programa!

Dragi osmaši!

U srijedu, 22. srpnja 2020. u 12 sati zaključavaju se liste prioriteta kandidata te će od toga trenutka biti moguće dohvatiti prijavnicu u sustavu upisi.hr. 

Prijavnice moraju potpisati učenik kandidat i njegov roditelj/skrbnik. 

U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika.

Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, prijavnicu može potpisati opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).

VAŽNO! 
Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka (25. 7. 2020.). 

 

Podsjećamo:

REDOVNI UČENICI 8. razreda svoje će prijavnice moći ispisati sa svog sučelja na kartici "Moj odabir" od 22. srpnja 2020. od 12 sati.

Zbog trenutne situacije u našem okružju vezane za koronavirus, molimo sve učenike odnosno roditelje koji su u mogućnosti, da svoju prijavnicu ispišu kod kuće te ju potpisanu (i od učenika i od roditelja) skeniraju i pošalju elektronskom poštom svom razredniku/razrednici. To mogu učiniti do petka, 24. srpnja 2020. u 15 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 20. 7. 2020. 16:24

N O V O !

Prilikom upisa u pojedine obrazovne programe srednjih škola, potrebno je pribaviti liječničku potvrdu da učenik može upisati odabrano zanimanje tj. da zadovoljava zdravstvene preduvjete koji su predviđeni za određeni srednjoškolski program.

Važno je provjeriti kod svakog obrazovnog programa (vidljivo u sustavu upisi.hr) koja je potvrda potrebna jer postoje dvije mogućnosti:

1. Liječnička svjedodžba medicine/ rada - raspitati se u Domu zdravlja u Buzetu (povremeno dolazi specijalist medicine rada) - javiti se sestri Vesni Tišler, kontakt: 091/6635566)

2. Potvrda školskog liječnika - izdaje ju školska liječnica, dr. Marisa Visintin Melon, broj telefona na koji se treba obratiti je 052/300-770 (Buje).

Potvrda školskog liječnika je obavezna pri upisu u učenički dom, ali i cijeli niz srednjih škola. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 6. 2020. 15:27

Održan roditeljski sastanak

U skladu s mjerama i uputama HZJZ i MZO danas je u našoj školi održan roditeljski sastanak za roditelje učenika osmih razreda s temom "Idemo u srednju!".

Tijekom sastanka roditelji su upoznati s provedenim koracima te onima koji se još planiraju, o tome na što treba obratiti pažnju prilikom upisnog postupka, rokovima pojedinih koraka i drugo.

Od sljedećeg tjedna psihologinja i pedagoginja će, s ciljem profesionalnog savjetovanja, provoditi individualne razgovore s učenicima osmih razreda te njihovim roditeljima prema prethodnom dogovoru i najavi.

Sažetak današnjeg sastanka može se pogledati na:

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 10. 6. 2020. 18:02

NOVO! Roditeljski sastanak za roditelje učenika osmih razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 5. 6. 2020. 13:12

Predavanje za osmaše

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 1. 6. 2020. 05:00

DANAS POČINJU PRIJAVE U SUSTAV ZA UPISE!

 

Dragi učenici osmih razreda!

Prema najavi će danas, iza 12 sati, započeti elektroničke prijave u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole na sljedećoj poveznici: 

https://www.upisi.hr

 

Detaljnije informacije ćete dobiti putem aplikacije Microsoft Teams.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 1. 6. 2020. 06:44

NOVO!

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvješćuje javnost da je u Narodnim novinama, broj 62/20, objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.
 
Sastavni dio Odluke je struktura razrednih odjela i broja učenika po programima, i to:
 
  1. Struktura upisa učenika za škole kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave te jedinice područne (regionalne) samouprave;
  2. Struktura upisa za škole čiji su osnivači vjerske zajednice s pravom javnosti;
  3. Struktura upisa za škole čiji su osnivači pravne ili fizičke osobe.
 
Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. i struktura upisa mogu se preuzeti na poveznici.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 28. 5. 2020. 11:27

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole

U I. razred srednje škole učenici se upisuju u skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. i Pravilnikom o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (»Narodne novine«, broj: 49/2015 i 47/2017).

 

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole možete pogledati OVDJE te njegovu dopunu iz 2017.g. OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Zdravka Teklić  datum: 11. 5. 2020. 11:32
 


 

preskoči na navigaciju