preskoči na sadržaj
ŠTO IMA NOVO?

I DALJE ČITAMO-2022. godina čitanja učenicima 1. razreda

Nastavljamo rad na projektu"Trenutak za čitalački kutak". Učenici drugih razreda čitaju učenicima prvih razreda. Svaki tjedan,u vrijeme PB, učenici slušaju poučne slikovnice Mladena Kušeca. Za sudjelovanje i čitanje učenicima koji čitaju uručuje se zahvalnica.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: MIRJANA KRBAVČIĆ  datum: 17. 3. 2022. 08:30

GODINA ČITANJA Vijest ima dokument u privitku

U GODINI ČITANJA, od početka školske 2021./22. godine, za učenike PB 1. razreda MŠ i PŠ Roč, provodimo projekt  poticanja čitanja"Trenutak za čitalački kutak". U drugom polugodištu učenicima će čitati učenici drugih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: MIRJANA KRBAVČIĆ  datum: 1. 12. 2021. 11:33
» Arhiva naših vijesti    
 


MEĐUNARODNI DAN MATERINSKOGA JEZIKA

"21. veljače proglašen je Međunarodnim danom materinskoga jezika, a time i danom svih jezika na svijetu i svakog jezika posebice, radi očuvanja i promicanja jezične raznolikosti uporabe materinskog jezika, naglašavanja važnosti i jezične raznolikosti u svijetu i izobrazbe na materinskome jeziku."

U školskoj knjižnici obilježen Dan materinskoga jezika s učenicima PB, njihovim učiteljicama i gostima.
Obilježavanjem ovoga dana ističemo važnost očuvanja više od 6000 jezika diljem svijeta kojima prijeti izumiranje.
 
 
Govoreći, čitajući, pišući i slušajući naš dijalekt i mi doprinosimo očuvanju nematerijalne baštine našeg kraja.
Upravo to danas  i činimo slikom, riječju i glumom.
Prva gošća gospođa Ada Vižintin,umirovljena učiteljica, provela nas je poezijom kroz naš zavičajni govor čitajući stihove iz svoje zbirke pjesama "Šimijo tupole puli Mirna"
Druga naša gošća je učiteljica slovenskog jezika Dragica Motik iz Slovenije. Ona  je uvježbala igrokaz "Pod medvedovim dežnikom" sa svojm učenicama, koje su ujedno i učenice naše škole, polaznicama  dodatnog tečaja slovenskog jezika pri Slovenskom kulturnom društvu Lipa u Buzetu.
Učenici 4. razreda Particia Blažević i Marin Mikolj te Vanessa Jakac učenica 2. razreda pročitali su svoje radove na zavičajnom govoru "Mačkare u mujen kraje", "Dobro jtro Črnica" i "Ljubav"
Lijepo je jedan dan posvetiti zavičajnom govoru i tako barem pokoju riječ spasiti od zaborava! 
Zahvaljujem našim dragim gošćama i svim učenicima koji su sudjelovali u programu i, naravno, publici koja je bila izvrsna.
                                                                                                             Knjižničarka 
 

 

 

PROJEKT "ČITAMO MI U OBITELJI SVI"

Početak drugog polugodišta ujedno je i početak novog projekta za učenike 3.a i b razreda MŠ Buzet.

Projekt "Čitamo mi u obitelji svi"nacionalni je priojekt u koji su uključene 164 škole te 425 razrednih odjela u Hrvatskoj.

Projektom želimo potaknuti čitanje radi stvaranja navike, radi otkrivanja čitateljskih estetskih užitaka, svladavanja tehnike te uključivanja roditelja u poticanje čitanja tako da djeca provodeći vrijeme s roditeljima u čitanju dožive lijepe trenutke koje će dugo pamtiti.

Zahvaljujem roditeljima koji su prepoznali ovaj projekt te dali potporu svojoj djeci i tako postali dio velike čitalačke obitelji u Hrvatskoj!

Zahvaljujem i učiteljicama Jasni i Sanji koje su podržale provođenje ovog projekta i koje će aktivno sudjelovati u ovako lijepoj aktivnosti!

                                                                                                        Knjižničarka

KVIZ VESELE ZAMKE
Svud putovi,
Staze tanke,
Svuda zamke
Vragoljanke;
Zato dobro gledaj,
u zamku se ne daj.
                             
                                   Grigor Vitez
 

Ove godine Nacionalni kviz za poticanje čitanja prvi put se odvija on-line.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja, u organizaciji Knjižnica grada Zagreba - Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice, provodi se u Hrvatskoj putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Mjesecu hrvatske knjige 2011.

Ovogodišnji kviz VESELE ZAMKE u čast 100. obljetnice rođenja Grigora Viteza, provodi se on-line i upitnik kviza nalazi se na linku s Vaše DESNE strane.

Pažljivo pročitaj pitanja, potraži knjige u knjižnici i zatraži pomoć knjižničarke.

Pazi,  kviz možeš riješiti i poslati samo jedanput, ne zaboravi upisati osobne podatke i podatke škole! Rok je do 25. listopada 2011.

U četvrtak, 10.11.2011. u 12:00 sati održat će se izvlačenje i dodjela nagrada pobjednicima iz svih knjižnica koje su sudjelovale u kvizu.

UKLJUČI SE I TI, ŽELIMO TI MNOGO SREĆE!!!

Kutak za roditelje

Poštovani roditelji!

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica o uspješnom roditeljstvu ili želite popraviti odnos s djetetom, želite pomoći djetetu da bude uspješniji u učenju , da stekne samopouzdanje, da bude zadovoljan ili poigrati se te slobodno vrijeme provesti na sasvim drugačiji način...

Potražite knjige u školskoj knjižnici i posudite ih preko svoje djece.

NAJNOVIJI  NASLOVI

Imaš li poteškoća s koncentracijom, pozornošću i mirnim ponašanjem? Pričaš u razredu i hodaš uokolo? Sanjariš li često? Gubiš zadatke? Zaostaješ za gradivom? Imaš problema s kontroliranjem svog ponašanja?
Možda imaš ADD ili ADHD. To su oznake koje odrasli koriste kako bi razumjeli i pomogli djeci s tim vrstama poremećaja. Ako ti je prepoznat ADD ili ADHD, ova knjiga je za tebe.
Pogledaj u knjigu i pronaći ćeš:
•što ADD i ADHD znače - i što ne znače
•savjete kako svaki dan možeš napredovati kod kuće, u školi,
i sa prijateljima
•kako se nositi sa snažnim osjećajima kao što su ljutnja, briga, i tuga
•popratne pojave lijekova koja uzimaju mnoga djeca s ADD-om ili ADHD-om
•jela i namirnice koje ti mogu pomoći da prevladaš ADD ili ADHD
•zabavne kvizove koji će ti pomoći zapamtiti što si učio
•i još puno više
Ova knjiga napisana je upravo za tebe. Možda ćeš poželjeti podijeliti je s roditeljima ili drugom odraslom osobom. Zajedno razgovarajte o sadržaju knjige te isprobaj neke od navedenih aktivnosti. U međuvremenu, znaj da nisi sam. Mnoga djeca imaju ADD ili ADHD. S malo napora, naučili su kako uspjeti. Možeš i ti!

 

 

Što su poteškoće u učenju?

Zašto neka djeca imaju poteškoća u učenju?

Zašto je djeci s poteškoćama u učenju teško učiti?

Zašto druga djeca ponekad zadirkuju djecu s poteškoćama u učenju?

 

Ako si ti dijete koje ima poteškoća u učenju, možda imaš mnogo ovakvih pitanja. Ova knjiga ima mnogo odgovora. Može ti pomoći bolje razumjeti poteškoće u učenju. Može ti također pomoći da sebe bolje razumiješ.

 

KORISNI LINKOVI
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju