preskoči na sadržaj
Zavičajna nastava

Cilj projekta je formiranje institucionalnog oblika očuvanja istarskog zavičajnog identiteta, odnosno uvođenje zavičajne nastave i tradicijske kulture u predškolske ustanove te osnovne i srednje škole na području Istarske županije, te čuvanje svog regionalnog bogatstva i naše regionalne posebnosti.

Šk.g. 2019./2020. i 2020./2021.

Naša je škola već pet godina uključena u projekt Institucionalizacije zavičajne nastave Istarske županije, a provodi se kroz rad svih odjela Produženog boravka (za niže razrede) i kroz Kreativnu radionicu (za više razrede). Dvogodišnju temu „Buzeština, dragi kraj“ istražili smo i obradili kroz razne segmente: sport, istaknute ličnosti, kulturne znamenitosti, povijesni događaji i dr. Temu smo proširili i obogatili uključivši se u školski projekt „Škole ud enbot“. Naše radove predstavili smo izložbom u holu škole, izvedbom lutkarskog igrokaza s pjevanjem „Volimo se po starinski“ te raznim digitalnim materijalima koji su dostupni ovdje i na službenoj stranici Zavičajne nastave Istarske županije.

Radovi Kreativne radionice dostupni su na linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=15iDOL6qf1Y&t

Radove učenika produženog boravka pogledajte u priloženim dokumentima.

 

vijesti

Prezentacija projekta zavičajne nastave na 4. Festivalu zavičajnosti u Umagu

U petak, 17. svibnja 2019., učenici naše škole predstavili su projekt zavičajne nastave pod nazivom „Kaj nam je u Istri NAJ“ na 4. Festivalu zavičajnosti u OŠ Marije i Line u Umagu. Ove je godine sudjelovalo 45 istarskih osnovnih škola.

Kliknite na sliku za video :)

U okviru navedenoga projekta učenici su se bavili istraživačkim radom i prikupljali informacije, vodeći se prefiksom NAJ.

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Činko  datum: 21. 5. 2019. 18:18
» Arhiva naših vijesti    
 

preskoči na navigaciju