preskoči na sadržaj
IZBORNI PREDMETI

IZBORNI PREDMETI 

koji se mogu birati od 1. razreda osnovne škole su

1. Vjeronauk - katolički

2. Vjeronauk -  islamski (samo u Buzetu)

3. Informatika

 

Napomena: Roditelj/učenik ne mora odabrati izborni predmet, može odabrati oba (sva tri) ponuđena izborna predmeta ili može odabrati samo jedan. 

 

► Kada dijete i roditelj odaberu izborni predmet, on postaje redovni (podrazumijeva potreban radni materijal i pribor te vrednovanje i provjeravanje znanja). Prestanak pohađanja izbornog predmeta roditelj i učenik mogu zatražiti na kraju nastavne godine, a pisani zahtjev za prestanak pohađanja moguće je predati do 30. lipnja tekuće školske godine za iduću. 

► Izborni predmet roditelji biraju pri upisu u osnovnu školu (navode ga u obrascu Upisnica u OŠ)

► Svi ponuđeni izborni predmeti imaju satnicu od dva sata tjedno (godišnje 70 sati) i dio su redovnog rasporeda učenika osnovne škole. 

► Učenici koji ne pohađaju izborne predmete, u vrijeme kada se održava nastava tog predmeta, zbrinuti su od strane odrasle osobe (svog učitelja/učiteljice ili drugog dežurnog učitelja u školi). Ukoliko je izborni predmet u rasporedu prve ili posljednje sate, učenik može doći kasnije ili otići ranije iz škole. 

 

⇒ Informatika se kao izborni predmet u našoj školi provodi od školske 2020./2021. godine. Odgojno-obrazovni ishodi za Informatiku mogu se pogledati ovdje

 

 
preskoči na navigaciju