preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Projekt "Zavičaj"

U projektu „Zavičaj“ sudjelovali su svi učenici PŠ Roč s razrednicama i učiteljicama kemije, matematike i fizike, talijanskog jezika  i hrvatskog jezika.


Učenici 1. i 3. razreda s razrednicom Elenom Rabak Štroligo ove su se školske godine uključili u ETWINING projekt s još dvije manje škole iz Francuske i Slovenije. Kroz prezentacije i razmjene mailova tražili su sličnosti i razlike u obrazovanju i izgledu svog i njihovog zavičaja.

Učenici 2. i 4. razreda s razrednicom Karmen Kevereski-Niković izradili su rječnik s riječima na standardnom hrvatskom i čakavskom te su sušili biljke.

5. i 7. razredi sa svojim razrednicama Enđi Beučić i Marijom Milevoj i učiteljicom Alidom Škrinjar prešali su i sušili  ljekovito bilje. 7. razred je s učiteljicom iz kemije Marinom Miter i fizike Leanom Dobša proizveo eterična ulja mirisnih biljaka.

Učenici 6. razreda s razrednicom Kristinom Pavletić Prodan sušili su biljke za čajeve i spremali ih u vrećice koje su ukrasili.

8. razred s razrednicom Tinom Knapić napravio je film sa slikama biljaka i stabala iz svog kraja, te film o projektnom danu u Područnoj školi Roč.

Na radionicama KDBZ-a, sa učiteljicom Matejom Runko učenici su radili na temi "Gremo se oženiti i zavajka veseli biti". Taj je projekt pod pokroviteljstvom Istarske županije.

Na početku projektnog dana imali smo predavanje o ljekovitom bilju na području našega zavičaja. Gost predavač bila nam je umirovljena učiteljica prirode/kemije Melita Cinac. Osim što nas je poučila o načinima branja, sušenja i korištenja ljekovitog bilja, pokazala nam je kako se ispravno radi herbarij, koje sastavnica mora sadržavati, a počastila nas je i svojim napitcima od kadulje i mlijeka, te mješanim čajem.

Na kraju jutarnjeg dijela projektnog dana očistili smo puno šparuga od kojih ćemo pripremiti fritaju.

Pozivamo vas da dođete danas u 18 sati na otvaranje izložbe u MŠ Buzet. Izložbu se može pogledati do kraja tjedna.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Pavletić Prodan   datum: 16. 4. 2018.
preskoči na navigaciju