preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Međunarodna noć šišmiša 2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Činko  datum: 23. 9. 2018. 19:30

Međunarodni dan mira 2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Činko  datum: 23. 9. 2018. 19:21

ZELENA ČISTKA 2018.

Ove smo godine i mi sudjelovali u jesenskoj akciji Zelena čistka. 

Zelena čistka je najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj koji za cilj ima buđenje svijesti o očuvanju okoliša, prirode i planete Zemlje.
U petak, 14.9.2018. otpad oko naše škole prikupljali su učenici 8.a razreda  u pratnji razrednika tijekom 6.sata te prikupili oko 10 kg smeća.​

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Činko  datum: 17. 9. 2018. 22:26

Zelena čistka

U srijedu, 25.travnja , s početkom u 9h naša se škola priključila najvećoj                             akciji čišćenja u Lijepoj našoj  - akciji "Zelena čistka" 

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Činko  datum: 27. 4. 2018. 08:40

Zeleni korak -akcija prikupljanja starog papira

I ove smo godine sudjelovali u akciji Zeleni korak :)

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Činko  datum: 30. 3. 2018. 08:00

Akcija prikupljanja sitnog elektroničkog otpada

U akciji prikupljanja sitnog elektroničkog otpada koje se održava već drugu godinu, prikupilo se oko 600 kg starog neupotrebljivog sitnog elektroničkog otpada  (punjači, mobiteli, tableti, kablovi, oštećeni CD - i, DVD - i, stare oštećene računalne igre te razne vrste žarulja )  te nekoliko komada krupnijeg elektonskog otpada (fotokoporni aparat, pisači, nekoliko računala) i toneri iz matične škole i svih područnih škola  koji nam je preuzela tvrtka za EE otpad.

Primarni zadatak bio je usvojiti naviku odvajanja elektroničkog otpada  te pobrinuti se za njihovo odlaganje...nadam se da smo uspijeli.

  :: opširnije :: 


objavio: Slađana Katarinčić  datum: 14. 2. 2018. 13:55

Eko- fotka 2018.

EKO-FOTKA 2018.

SVRHA NATJEČAJA: Poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote zavičaja, razvijanje kritičkog mišljenja prema tendencijama koje narušavaju prirodnu ravnotežu te osvješćivanje potrebe da je svaki pojedinac dužan živjeti i djelovati u suglasju s prirodom.

TEME:

  1.  Cvjetna grana poslije kiše
  2. Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi (svi čovjekovi postupci koji nisu u skladu s održivim razvojem i prirodnom ravnotežom)

PROPOZICIJE:

-U natječaju mogu sudjelovati učenici i učenice od petog do osmog razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Broj sudionika iz jedne škole nije ograničen.

- Svaki sudionik – učenik, učenica – može sudjelovati s najviše četiri (4) digitalne fotografije. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u bojama.

- Fotografije trebaju biti dostavljene u digitalnom obliku, u JPG formatu, 300 dpi. Zadani format je 21x15 cm (15x21 cm).

- Fotografije treba dostaviti  na CD-u/DVD-u zemaljskom poštom, a u PRIJAVNICI škola šalje podatke o svim autorima, nazivima fotografija i mentorima. Prijavnicu, potpisanu od ravnatelja/ice  treba dostaviti  ispisanu na papiru, uz CD/DVD-e.

Datoteke s fotografijama  trebaju biti grupirane u mape po nazivu teme, a ispod fotografije treba biti ispisano ime i prezime autora i naziv fotografije.

- Prijavom na natječaj mentori jamče da su fotografije autorsko djelo navedenih autora. Organizator radove ne vraća. Pojedini radovi bit će reproducirani, ali ne u komercijalne svrhe.

- Radove će pregledati žiri i izabrati radove za izložbu te donijeti odluku o nagrađenim i pohvaljenim radovima. Odluke žirija su konačne i neopozive.

- Izabrani radovi bit će izloženi na WEB izložbi, na mrežnim stranicama škole, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša.

- Autorima najboljih radova bit će dodijeljene plakete, pohvale i nagrade. U svakoj temi dodjeljuje se zlatna plaketa za prvo mjesto, dvije srebrne za druga mjesta i tri brončane plakete za treća mjesta te do tri pohvale u svakoj temi. Proglašavaju se najuspješniji mentori,  najuspješnija škola te škola s najviše radova.

- Organizator će izraditi katalog u PDF-u, a prema financijskim mogućnostima i u tiskanom obliku. Sve škole sudionice bit će obaviještene o rezultatima natječaja.

-DVD s radovima  i prijavnicom treba dostaviti, zaključno, do 20. travnja 2018. na

Zainteresirani neka se jave eko koordinatorici škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Slađana Katarinčić  datum: 15. 1. 2018. 13:20

Međunarodni dan sadnje drveća

Tog prekrasnog zadnjeg dana ljeta obilježen je Međunarodni dan sadnje drveća. Mali vrtlari, točnije njih 21 s voditeljicom Sabinom Marušić Brojan su uz stručno predavanja o sadnji drveća i vođenje kroz postupak sadnje, gospođe Doris Flego Nežić, posadili tri patuljaste jabuke.Pri sadnji su koristili kompost koji je nastao tijekom prošle školske godine od ostataka hrane iz školske kuhinje i blagovaonice koje su naše vrijedne kuharice pažljivo spremale u školsko kompostište. Naš domar iskopao nam je rupe i pripremio humus a Mali vrtlari su svojim vrijednim rukama posadili te nazvali ih Bela, Arga i Zlatko te obećali da će se za njih brinuti i zalijevati kako bi dogodine mogli možda i koju jabuku ubrati.

  :: opširnije :: 


objavio: Slađana Katarinčić  datum: 29. 9. 2017. 17:48

Međunarodna noć šišmiša

U noć s  20. rujna na 21. rujna 2017. obilježena je Međunarodna noć šišmiša i u našu je školu ušlo nekoliko vrlo strašnih i ostali su na našem crvenom panou. 

  :: opširnije :: 


objavio: Slađana Katarinčić  datum: 29. 9. 2017. 17:23

Međunarodni dan mira

Dana 21. rujna, učenici produženog boravka zajedno s učiteljem i učiteljicama produženog boravka obilježili su Međunarodni dan mira koji se obilježava u svijetu od 2001. u cilju jačanja idela mira u svijetu među svim narodima i državama te izvjesili vlastite misli o miru, gdje nastaje te što oni mogu učiniti za mir.

  :: opširnije :: 


objavio: Slađana Katarinčić  datum: 27. 9. 2017. 12:45
» Arhiva naših vijesti    
 


Obilježavanje važnijih datuma 2018./2019.

EKO ŠKOLA

   

 

 

 

 

 

U proljeće 2005. godine počele su pripreme za uključivanje naše škole u međunarodni program eko škola. Nakon što je odradila predviđene korake, eko status  je škola dobila sljedeće godine (2006.).

Svečano podizanje Zelene zastave održano u sklopu proslave Dana škole, 29. svibnja 2006. godine. Zastavu je podigla kuma eko škole Ervina Kisiček, ravnateljica KP "Park" u Buzetu.

Koordinatorica eko škole i voditeljica aktivnosti vezanih uz djelatnosti eko škole od 2005. do 2008. godine je bila učiteljica prirode i biologije Dolores Černeka. Od 2008. godine tu dužnost je preuzela učiteljica fizike i kemije Gabriela Isakagić, prof. Od 2010. godine eko koordinatorica je prof. hrvatskog jezika i književnosti - povijesti Kristina Pavletić Prodan. Od 2016. godine eko koordinatorica je učiteljica engleskog jezika, Slađana Katarinčić.

 

 Eko koordinator organizira i provodi aktivnosti u sklopu eko škole.

preskoči na navigaciju